Könyvkiadás lépései

Könyvet kiadni izgalmas, intenzív és frusztráló feladat. Sokan nem is vágnának bele egyedül, így keresik a lehetőséget a nagy, ismert kiadóknál. Ám számos esetben elutasításban részesülnek, mert az ismeretlen szerző mindig kockázatos. Vannak, akik ezért feladják az álmaikat. Mások a magánkiadást vagy a kiadói segítséget veszik igénybe.

 

A Láma Kiadó az eltökélteknek, a beteljesülésben nyújt segítséget.

A Láma Kiadó vállalja, hogy bábáskodik a könyv születésén, viszont ennek feltételei vannak. Egy folyamat, amelyen végig kell menni.

 De vajon hogyan is néz ki ez?

1. Kézirat beküldése lektorálásra (véleményezés)

2. Szerkesztés (átfogalmazás, szerkezeti átalakítás, egységbe rendezés, javítás) 

3. Korrektúra (nyelvhelyesség; elütések, szóismétlések javítása)

4. Borító tervezés

5. Tördelés (betűstílus, betűméret, sortávolság)

6. Nyomdai előkészítés

7. Marketing, eladás

Vannak, akik azt gondolják, hogy a fentiekből bármelyik lépés kihagyható. A Láma Kiadó hiszi, hogy a folyamatok helyes betartásával teljesebbé, szerethetővé lehet tenni a születendő könyveket. 

Mikor egy kézirat elkészül, sosem tökéletes. A Láma Kiadó minden lépésben segít, de ehhez a szerző elfogadási készsége, rugalmassága is szükséges. A szakértők véleményének meghallgatása éppúgy, mint a javításra való törekvés. 

Ha elnyertük tetszésedet és kíváncsi vagy a meglátásunkra, úgy a kéziratod e-mailben várjuk, 12-es betüméretben, word formátumban.

Szinopszist és bemutatkozást is küldj. 

Címünk: lamakiado@lamakiado.hu

A Láma Kiadó a könyvkiadáson túl lehetőséget biztosít a szerzőknek bemutatkozó oldalra a saját honlapján is. A kész könyv a webshopban megvásárolható lesz. Sőt akár felolvasó est, könyvbemutató szervezését is vállaljuk. Amennyiben hagyományos (nem webes) könyvesboltokban szeretnéd terjeszteni az alkotásod, úgy a Láma Kiadó ebben is segítségedre lesz. (Nagykereskedelmi terjesztőkhöz minimum 500 db feletti példányszám felett kerülhet be a könyv.)

 

Kérdés esetén keress bizalommal!

Láma Kiadó kiadóvezető